50+

Overzicht

50+

“Het zal mijn leeftijd wel zijn”

Dit horen wij bij Kei Uitzendbureau heel vaak wanneer iemand niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Veel 50-plussers zal dit bekend in de oren klinken. Deze groep moet nog zo’n 15 jaar werken en is pas op twee derde van zijn of haar beroepsleven. Er wordt door deze groep veel geklaagd over ‘leeftijdsdiscriminatie’, maar veelal spelen andere factoren een grotere rol.

Hoe lang iemand werkloos is en hoe vaak iemand is gewisseld van baan zijn voorbeelden van factoren die vaak een grote rol spelen. Hoe langer werkloos, hoe kleiner de kans om een uitnodiging voor een gesprek te ontvangen. Dit heeft dus niets met leeftijd te maken. Bij iemand die langer werkloos is, bijvoorbeeld langer dan een half jaar, wordt vaak gedacht: ‘daar zal dan wel iets mee zijn’. Maar veel mensen willen zich simpelweg een tijdje oriënteren op een baan. Uitzoeken ‘wat vind ik leuk’, ‘waar heb ik de meeste kansen?’ Doe dit niet te lang. Het is beter om vanuit een baan te solliciteren, ook al heb je niet direct ‘je droombaan’ gevonden. Wees dus niet te kritisch.

Een andere factor is dat 50-plussers duur zijn. Niet vanwege het salaris, maar vanwege de pensioenafdracht. Hoe ouder iemand is, hoe hoger de pensioenafdracht. Ons pensioenstelsel maakt het niet interessant om een 50-plusser aan te nemen. Veelal is er bij 50-plussers wel bereidheid om concessies te doen op salarisvlak. Daarnaast hebben veel 50-plussers recht verworven op een goede uitkering. Ze hebben vaak al 25 jaar of langer gewerkt. Ze krijgen 70 procent van het laatstverdiende loon, vaak in combinatie met wat klusjes her en der. Hierdoor is de prikkel wat minder om actief naar een nieuwe uitdaging op zoek te gaan.

Ook een punt is dat er meer vraag is naar mensen die 5 à 10 jaar werkervaring hebben dan naar mensen die meer dan 20 jaar ervaring hebben. Redenen zijn dan meer actuele kennis, nog ambitieus, kneedbaar en lagere kosten.

De afgelopen 10 jaar is er bovendien enorm veel veranderd in het solliciteren. In het verleden voldeed een nette sollicitatiebrief. Tegenwoordig is het niet gek als er om een sollicitatievideo wordt gevraagd. Dit kan voor veel mensen een groot struikelblok zijn. De grote hoeveelheid aan sollicitatiekanalen maakt het er ook niet gemakkelijker op. Welke zijn geschikt? Hoe werken ze? Wel of niet je cv uploaden? Hoe verloopt het contact en hoe houd je je beschikbaarheid goed bij?

De eerste weken zijn van groot belang om een baan vinden. Een goede optie is om via het uitzendbureau een baan te zoeken, ook al is het misschien tijdelijk. Al zou dit onder je niveau zijn, solliciteren vanuit werk is succesvoller dan vanuit werkloosheid. 50-plussers richten zich vaak meer op vast werk i.p.v. tijdelijk werk, terwijl je ook bij tijdelijk werk weer nieuwe ervaringen op kan doen. Er is altijd werk voor mensen die willen werken en voor mensen die goed zijn in hun werk.

Ben jij die 50- plusser? Geef dus niet op. Gebruik onderstaande tips en ga binnenkort weer aan de slag.

  • Zoek zo snel mogelijk naar een nieuwe baan, bij voorkeur vanuit je huidige werk
  • Maak gebruik van uitzendbureaus
  • Stel jezelf de vraag: wat wil ik nog bereiken?
  • Vertrouw op jezelf!
  • Er zijn genoeg vacatures. Gebruik de vacaturekanalen op de juiste manier
  • Maak een goed en overzichtelijk cv
  • Laat je geboortedatum niet weg uit je cv. Juist wanneer dit ontbreekt ligt de focus hierop
  • Gebruik je netwerk! Dit is nog altijd de beste manier om aan werk te komen en hoe ouder je bent, hoe groter je netwerk

Ben jij werkgever? Dan hopen wij dat ook 50-plussers een kans krijgen zodat zij kunnen laten zien hoe waardevol zij zijn voor uw bedrijf. Neem het snel kunnen schakelen, precies weten hoe iets werkt, durven en kunnen beslissen op ervaring, weten waar je talenten liggen, loyaal zijn en ga zo maar door.

Volgens cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau vindt 77% van de werkgevers dat hun oudere werknemers het even goed doen op de werkvloer als hun jongere personeel. 12 % van de werkgevers vindt zelfs dat 50-plussers beter functioneren dan hun jongere collega’s.

WhatsApp: 033 - 711 0600