Andere baan of niet?

Overzicht

Na de vakantie op zoek naar een andere baan of niet?

11-08-2017 – Heerlijk even afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en gewoon doen waar je zin in hebt. Iedereen herkent dit gevoel als de vakantie voor de deur staat. Hier is niets mis mee. Omdat wij afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen, kunnen wij ons weer opladen om na deze periode vol energie en plezier aan het werk te gaan. Herken je jezelf niet in wat hierboven staat beschreven en zie je er juist als een berg tegenop om weer aan het werk te gaan? Dan ben jij misschien wel toe aan een andere baan.

Nu is dit makkelijk gezegd, maar je vaste baan opzeggen is natuurlijk niet iets wat je zomaar doet.

Wij komen op onze vestigingen zulke avonturiers niet zo vaak tegen. Wat wij wel dagelijks zien, is wat het met je doet als je je vaste baan kwijtraakt. Er breekt over het algemeen een onzekere periode aan. Mensen maken zich zorgen of zij nog wel een baan vinden en zeker de jaren tijdens de crisis pakte deze groep werkzoekenden alles aan om maar aan het werk te blijven. Nu merken wij dat er de afgelopen periode een omslag is ontstaan. Werkzoekenden kunnen soms kiezen uit meerdere bedrijven. Dit maakt dat bij deze groep werkzoekenden persoonlijke belangen de doorslag geven. Belangrijke afwegingen naast de geboden werkzaamheden zijn:

  1. Salaris
  2. Doorgroeimogelijkheden
  3. Collega’s
  4. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals aantal vrije dagen, adv en pensioen
  5. Reisafstand woon-werk

Zie jij ertegenop om na je vakantie weer aan het werk te gaan? Dan kun je jezelf afvragen of dit een goed moment is om een afspraak in te plannen met een van onze arbeidsbemiddelaars. Samen kunnen wij kijken naar de mogelijkheden en misschien kunnen wij jouw wensen wel vertalen naar onze opdrachtgevers. Daarnaast kijken wij graag met je mee of het het wel waard is om de overstap te maken naar een nieuwe baan.

Werkzoekenden die fulltime aan het werk zijn, kunnen een afspraak in de avonduren inplannen op de vestiging in Amersfoort, Apeldoorn of Harderwijk. Je kunt tijdens kantooruren bellen met de desbetreffende vestiging.

WhatsApp: 033 - 711 0600