Grotere flexibele schil, en meer vraag naar uitzendkrachten

Overzicht

Meer vraag naar uitzendkrachten

Grotere flexibele schil, en meer vraag naar uitzendkrachten

“De uitzendbranche is in mineur” werd er nog geen maand geleden geschreven. 39.000 minder uitzendkrachten, 27.000 minder vacatures t.o.v. 2019 en veel uitzendkrachten kwamen in Q1 van 2020 zonder werk te zitten.

Dat blijkt uit de cijfers over de flexmarkt van het CBS en TNO.

Maar nu?

Daar waar een vast contract meer in trek was in het eerste kwartaal, merken wij nu een grotere wens bij onze relaties naar een grotere flexibele schil. Mede door de huidige onzekere situatie zijn flexibiliteit en het verleggen van het ziekterisico erg in trek, geven veel van onze relaties aan.

“Juist nu hebben wij jullie nodig om weer te kunnen bouwen aan de toekomst”

De afgelopen maanden werd werk stilgelegd, er zijn in de toekomst mogelijk minder aantrekkelijke steunpakketten en verwachte opdrachten blijven uit. Op- en afschalen op de juist momenten, iets waar Kei Uitzendbureau al jaren succesvol op inspeelt, wordt een steeds grotere wens.

Uitzendbureaus zijn toch duur?

Uiteraard zit er een prijskaartje aan het inhuren van personeel. U betaalt immers voor een bureau dat een hoop werk en risico uit handen neemt. Misschien denkt u ook dat een uitzendbureau duur is, maar heeft u er ook weleens over nagedacht wat de waarde kan zijn van een uitzendbureau?

Vraag u bijvoorbeeld eens af:

- wat de waarde is van het binnen no time op- maar ook af te kunnen schalen
- welk financieel risico u loopt als personeel niet mag werken i.v.m. een verkoudheid
- hoeveel tijd u kwijt bent als ondernemer als u het zelf moet doen

Daarnaast doen wij de begeleiding van het verzuim en zorgen we voor vervanging. Juist in deze periode laat Kei Uitzendbureau meer dan ooit zijn waarde zien.

2e en 3e kwartaal meer uitzendkrachten

In het tweede kwartaal van 2020 zagen wij binnen Kei Uitzendbureau een toename in het aantal sollicitaties, op elk niveau, van goede productiekrachten met een stabiel werkverleden tot aan managementfuncties en van management tot aan operators. Allemaal mensen die moesten stoppen omdat bedrijven contracten niet verlengden of simpelweg moesten bezuinigen.

Verwachting groei uitzendbanen

Het gemiddelde aantal banen groeide in het tweede kwartaal, binnen Kei Uitzendbureau met 10% ten opzichte van het eerste kwartaal 2020. Deze trend was overigens ook te merken tijdens de financiële crisis. In een tijd vol onzekerheid was er behoefte aan personeel. Bedrijven zijn begrijpelijkerwijs voorzichtig met contracten, waardoor zij eerder gebruikmaken van de flexibiliteit van uitzendbureaus.

Woorden op papier

Woorden op papier zeggen niet zoveel en u vertellen dat u juist nu zaken zou moeten doen met een uitzendbureau klinkt als preken voor eigen parochie. Maar wilt u meer weten over wat Kei Uitzendbureau voor u kan betekenen, heeft u behoefte aan een partij die meedenkt en die zowel vast als tijdelijk personeel voor u kan bemiddelen? Neem dan contact met ons op.

En mocht u denken: maar uitzendbureaus zijn toch te duur? Dan zullen wij u onze waarde laten zien.

Doet u op dit moment al zaken met een uitzendbureau? Dat is mooi. Wij zouden graag een vergelijking willen maken. Reageer op deze mail en wij zullen contact met u opnemen om samen een vergelijking te maken.

O, en wist u dat wij personeel kosteloos opleiden? Daar leest u in onze volgende nieuwsbrief meer over.

WhatsApp: 033 - 711 0600