De voedingsmiddelenindustrie: de productie draait door!

Overzicht

De voedingsmiddelenindustrie de productie draait door

De voedingsmiddelenindustrie: de productie draait door!

In diverse branches is de productie sinds het begin van de coronacrisis gedaald, maar binnen de voedingsmiddelenindustrie draait de productie, ondanks het coronavirus, op onverminderd hoog niveau door. Fabrikanten stellen alles in het werk om de continuïteit van de productie en levering op peil te houden. Mede omdat de overheid de voedselketen als cruciaal heeft aangemerkt, kunnen medewerkers in de fabrieken aan het werk blijven om de sector draaiende te houden. Er worden zelfs extra operators in dienst genomen.

Iedereen heeft dagelijks te maken met de voedingsmiddelenindustrie. Wat produceren ze eigenlijk en wat is precies de invloed op ons dagelijks leven? Bedrijven in deze branche produceren allerlei etenswaren, van chocola en salades tot sauzen en pepernoten.

Pepernoten, wie is er niet dol op? In augustus lagen de pepernoten al in de supermarkt. Terwijl buiten de mussen van het dak vallen, rollen in de fabriek al maanden miljoenen pepernoten per dag van de band. Corona of geen corona, de productie draait op volle toeren om alle verschillende pepernoten te produceren. Vele operators werken om deze machines draaiende te houden. Hier staat vaak niemand bij stil.

Wist u dat

  • de voedingsmiddelenindustrie de grootste industrie is in Nederland?
  • Kei Uitzendbureau diverse operators beschikbaar heeft met ervaring in de voedingsmiddelenindustrie?
  • de meest voorkomende procesinstallaties ovens, mengketels, snijmachines, verpakkingsmachines en afvulmachines zijn?

In de voedingsmiddelenindustrie worden de producteigenschappen van (landbouw)grondstoffen veranderd. Aardappelen en cacao veranderen bijvoorbeeld in een (eind)product of halffabricaat. Voorbeelden van deze producten zijn o.a. chocoladeproducten, broodsoorten, zoute snacks, aardappelproducten, sauzen, bier en frisdranken.

Om alle verschillende producten te produceren vinden diverse eenheidsbewerkingen plaats. Voorbeelden hiervan die je terugvindt in de foodindustrie zijn: bereidingsprocessen, homogeniseren, koelen, steriliseren, snijden, afvullen en verpakken. Er komt dus veel meer bij kijken dan de processen in je moestuin en keuken.

Hoe dit allemaal wordt geproduceerd? Daar zijn tegenwoordig gelukkig hightech machine-installaties voor met de nieuwste technieken. Omdat voedselveiligheid de hoogste prioriteit heeft binnen deze industrie, moeten deze machines precies afgesteld en gemonitord worden. Fouten in producten kunnen immers dodelijk zijn voor consumenten. Hierdoor is het van belang dat operators werken volgens de gestelde richtlijnen die zorgen voor veilig voedsel tijdens de productie. Een bekende richtlijn is HACCP.

HACCP is een risico-inventarisatie binnen de voedingsmiddelenindustrie. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen. Ook hebben veel producenten een BRC-certificaat. Hiermee tonen ze aan te voldoen aan de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen. Dit alles om onze food safety te allen tijde te waarborgen.

Kei Uitzendbureau heeft diverse operators en productiemedewerkers beschikbaar met ervaring in de voedingsindustrie en kennis van HACCP en BRC.

Bent u op zoek naar een operator met ervaring in de voedingsindustrie en kennis van HACCP? Dan is Bianca wellicht degene die u zoekt!

Bianca - 33 jaar - woonachtig in Nijkerk

Bianca is een hardwerkende en vlotte vrouw die prima onder druk kan werken en niet graag stil zit. Sinds 2014 is ze werkzaam als machine operator. Eigenlijk wist ze vanaf jonge leeftijd al dat die functie goed bij haar zou passen. Dit soort werkzaamheden had zij namelijk al eens uitgevoerd tijdens een vakantiebaantje als operator. Zij heeft de afgelopen 6 jaar veel ervaring als operator opgedaan bij verschillende bedrijven. Daarom weet zij goed wat ze wil en dat is achter een produceermachine staan. Bianca's voorkeur gaat uit naar dagdiensten, maar voor 2-ploegendiensten staat ze ook open.

Bianca is per direct fulltime beschikbaar en is in het bezit van eigen vervoer. Zij zou het liefst lekker op de fiets naar haar werk gaan, met een maximale reisafstand van ongeveer een kwartier.

Werkervaring:

In 2014 is Bianca begonnen als machine operator. Ze heeft toen 2 jaar ervaring opgedaan bij een bedrijf in de foodbranche. In 2016 heeft ze de overstap gemaakt naar een verpakkingsmachine. Zij hield zich bij deze machine vooral bezig met het toevoegen van grote papierrollen en karton. Na een periode van 2 jaar kwam ze erachter dat dit niet de machine is die bij haar past.

Haar laatste functie was bij een specialist in de flexibele rookafvoer, lucht- en ventilatieslangen. Helaas was er vanwege het coronavirus niet genoeg werk voor Bianca en moest ze daar stoppen. Nu is zij dus weer volledig beschikbaar voor een nieuwe uitdaging!

Opleidingen:

09-2011: Bedrijfshulpverlener (certificaat 1/2/3/4)

04-2010: Sociale hygiëne (vestigingsdiploma)

Heeft u een vacature? Wij doen graag de werving voor u.

Hoe Kei Uitzendbureau te werk gaat? Wij beginnen uiteraard met het benaderen van de kandidaten in onze database. Daarnaast zullen wij uw vacature verspreiden via onze vacaturealert en op een aantal platforms voor werkzoekenden. Naast de groep werkzoekenden is er een grote groep latent werkzoekenden. Deze groep overweegt een overstap te maken naar een ander bedrijf. Voor deze groep zijn vaak salaris, reistijd en secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. Ons streven is om deze informatie zo volledig mogelijk aan hen te verstrekken. Hierdoor kunnen zij een goede afweging maken of zij bij uw bedrijf geïntroduceerd wensen te worden.

Wij zullen u regelmatig benaderen om de voortgang van uw vacature te bespreken. Op het moment dat wij de geschikte kandidaat voor u hebben geselecteerd, zullen wij deze kandidaat bij u onder de aandacht brengen. Wij maken een profiel om een indruk te geven van de kennis en ervaring van de kandidaat. Tevens ontvangt u hierbij een uitgebreid cv.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

WhatsApp: 033 - 711 0600