Nieuwe baan in de vakantie, onderzoek logistiek

Overzicht

Vakantieperiode

In de vakantieperiode denken veel mensen na over hun baan. U ook?

Een baan is tenslotte een groot onderdeel van iemands leven. Soms ben je vaker op het werk dan dat je thuis bent. En juist dat zet mensen aan het denken wanneer zij tot rust komen in de vakantie. Een baan moet écht bij je passen! Het gaat niet alleen om de functie, maar ook het bedrijf, de collega’s en de sfeer zijn wat maakt dat je met plezier naar je werk gaat.

Uit een onderzoek dat wij hebben gedaan onder 50 van onze logistieke krachten, hebben wij een duidelijk beeld gekregen. Onze hoofdvraag was: wat zou jou doen besluiten om over te stappen naar een andere baan? De antwoorden:

- Hoger salaris: 68%
- Zekerheid voor de toekomst: 12%
- Meer tijd voor het gezin: 10%
- Opleidingsmogelijkheden: 10%

Hoger salaris

Een hoger salaris is voor 68% van de ondervraagden dé reden om over te stappen. Wat je precies verdient als bijvoorbeeld heftruckchauffeur is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk is dit afhankelijk van de cao van de opdrachtgever, maar opleidingsniveau en de kennis- en werkervaring bepalen ook voor een groot deel het salaris. Tevens is het van belang of, en in welke ploegendienst je werkt.

Het gemiddelde salaris dat een heftruckchauffeur verdient via Kei Uitzendbureau ligt tussen de € 1.900 en € 2.350 bruto per maand. Dit is exclusief toeslagen.

Zekerheid voor de toekomst

Zekerheid voor de toekomst, is dat er nog via een uitzendbureau? Juist steeds meer! De tijd van piek en ziek ligt allang achter ons. Kei Uitzendbureau is meer en meer de steppingstone geworden naar een vaste baan.

Bij Kei Uitzendbureau bieden wij onze uitzendkrachten graag zekerheid door ze uit te zenden naar bedrijven die een korte periode willen inhuren om hen daarna in dienst te nemen. En om de positie van onze uitzendkrachten sterker te maken bieden wij actief opleidingen aan.

Van de ondervraagden gaf 78% aan voldoende zekerheid te hebben/voelen bij hun huidige baan. 12% gaf aan zich niet zeker te voelen over hun baan. Op de vraag waar dit door kwam, gaf net iets minder dan de helft (48%) aan dat dit komt door de ervaringen die zij elders hebben opgedaan en gaf 36% aan dat het komt door de huidige situatie met corona. De overige 16% gaf overige redenen op.

Meer tijd voor het gezin

Meer tijd voor je gezin, wie wil dat nu niet? Vrijwel iedereen gaf aan dat meer tijd voor het gezin een reden zou zijn om over te stappen. Maar 10% noemde dit als hun voornaamste reden. Met regelingen als onbetaald verlof of de zojuist nieuw ingevoerde wet WIEG is er voor iedereen een mogelijkheid.

Opleidingsmogelijkheden

Voor elke uitzendkracht van Kei Uitzendbureau is er de mogelijkheid een opleiding te volgen. Door nagenoeg iedereen werd er aangegeven dat een gebrek aan opleidingsmogelijkheden een reden zou kunnen zijn om over te stappen naar een andere werkgever. Bij 10% van de ondervraagden was dit zelfs de voornaamste reden om over te stappen.

Wilt u meer weten over de opleidingsmogelijkheden binnen Kei Uitzendbureau? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over. 

WhatsApp: 033 - 711 0600