Screenen van operators

Overzicht

Operatorscreening

Screenen van operators

De schaarste van kwalitatief goede operators was tot voor kort ook in de uitzendbranche goed te merken. Een VAPRO-C-kandidaat was niet meer te vinden.
Hoe anders is het nu.

Kei Uitzendbureau heeft er veel baat bij om goed personeel aan zich te binden en daar ligt ook gelijk een van de grootste uitdagingen. Het vergt een goede kennis van u als klant, het werk als operator en daarnaast moet je in een gesprek van een half uur tot een uur ook de operator leren kennen.

Binnen Kei Uitzendbureau zijn Dileila en Edwin dagelijks aan het sourcen & searchen om de juiste kandidaten voor u te vinden. We zijn actief op verschillende vacaturesites en hebben een uitgebreid netwerk waaruit we kunnen putten. Afhankelijk van of we actief of passief aan het werven zijn, kijken wij naar de beschikbare gegevens om zo alvast een goede voorselectie te maken.

We bekijken LinkedIn, het cv en afhankelijk van de manier van solliciteren ook of de schrijfwijze in het cv overeenkomt met de motivatiebrief. Inconsistenties tussen het cv en LinkedIn, of de schrijfwijzen in het cv en de motivatiebrief roepen op zijn minst vragen op.

Screenen tijdens het telefonische gesprek

Tijdens het telefonische gesprek is het onze taak om de ambities en wensen van de kandidaat te achterhalen en deze te matchen met de vacatures of mogelijkheden die wij in de markt kennen. Tijdens het gesprek stellen we daarom zoveel mogelijk open vragen om de juiste informatie te achterhalen. Als de ambities en de wensen van de operator/kandidaat overeenkomen met uw bedrijf of een van onze andere relaties, dan nodigen wij normaliter de kandidaat uit voor een face-to-facegesprek/inschrijving. Op dit moment is dat helaas niet mogelijk. Daarom maken wij nu gebruik van bijvoorbeeld Facetime of Skype.

Om de juiste match te kunnen maken beginnen wij in een face-to-facegesprek altijd met het zogenaamde huis-tuin-en-keukengesprek. Wij willen een sfeer van vertrouwen creëren en de persoon achter het cv leren kennen. Wij plaatsen namelijk geen operators; wij plaatsen mensen. Hoe is iemand zijn persoonlijkheid, wat zijn haar of zijn ambities en dromen en wat is hun innerlijke motivatie; waar word je gelukkig van? Je wilt namelijk geen gekleurde antwoorden krijgen, maar een zo’n eerlijk en helder mogelijk beeld.

Controle

Het klinkt altijd zo streng, maar controle is belangrijk. Van referenties nabellen tot het controleren van certificaten en diploma’s, er zijn legio mogelijkheden, maar uiteindelijk gaat het erom dat wij een goed gevoel hebben bij de kandidaat. Pas dan zullen wij een voorstel maken met onze bevindingen. Zo heeft u een compleet beeld van de kandidaat en de kandidaat van uw bedrijf.

Meer weten over de aanpak van Kei Uitzendbureau? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

WhatsApp: 033 - 711 0600