Vakantie in coronatijd

Overzicht

Regels voor vakantie naar het buitenland

Zon, zee, zwemmen: de zomervakantie staat weer voor de deur. Een zomervakantie die anders is dan andere jaren. Dit jaar hebben we ook te maken met corona, codes en quarantaine.
eindelijk vakantie

Corona in het buitenland

Ga je naar het buitenland op vakantie? Houd er dan rekening mee dat ieder land zijn eigen coronaregels heeft en dat deze regels ook tijdens je vakantie nog kunnen veranderen. Een handige app waar je alle adviezen kunt terugvinden is de Reisapp Buitenlandse Zaken.
 

Codes

Alle landen hebben een kleurcode gekregen. Zo kun je zien of je ernaartoe mag. Op de website van de overheid kun je zien welke code voor jouw vakantieland geldt.

Rood: reizen naar dit land is niet mogelijk.

Oranje: vakantiereizen afgeraden, alleen noodzakelijke reizen.

Geel: vakantiereizen mogelijk. Er zijn wel coronamaatregelen in dit land.

Groen: vakantiereizen mogelijk. Er zijn geen coronamaatregelen in dit land.
 

Quarantaine

Voor sommige landen geldt dat je bij thuiskomst twee weken in quarantaine moet. Dit is een advies als je op vakantie bent geweest naar een land met code rood of oranje.
 

Loondoorbetaling

Als je bij thuiskomst twee weken in quarantaine moet omdat je op vakantie bent geweest naar een land met code rood of oranje, dan krijg je niet doorbetaald. Je kunt eventueel wel vakantiedagen opnemen.

Ga je op vakantie naar een land met code geel of groen en verandert dit tijdens je vakantie in een land met code rood of oranje, waardoor je toch in quarantaine moet of niet terug kan vliegen? Dan eindigt je contract met uitzendbeding en is er geen doorbetalingsverplichting van het uitzendbureau. Heb je een contract zonder uitzendbeding? Dan heb je mogelijk wel recht op loondoorbetaling tot aan het einde van je contract.


Kortom, check voor en tijdens je vakantie de Reisapp Buitenlandse Zaken en houd je altijd aan de plaatselijke regels.

Heb je vragen? Mail, bel of app ons dan gerust. En natuurlijk niet te vergeten: een fijne vakantie gewenst!

WhatsApp: 033 - 711 0600