Vakantiewerk

Overzicht

Vakantiekrachten inzetten tijdens de zomer?

Vakantiekrachten inzetten tijdens de zomer?

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Waarschijnlijk is deze periode anders dan anders, aangezien niet voor iedereen de geplande vakantie naar het buitenland door kan gaan. De zomervakantie is er natuurlijk vooral om vakantie te vieren, maar velen willen ook een centje bijverdienen. Wellicht bij uw bedrijf?

Door het inzetten van vakantiekrachten ligt uw productie niet stil, kunnen werknemers genieten van een welverdiende vakantie en doen scholieren werkervaring op. Wist u dat wij een speciaal tarief voor vakantiekrachten hebben?

Waarschijnlijk maakt uw bedrijf ook gebruik van vakantiekrachten tijdens de zomerperiode. Uiteraard is het belangrijk om hierbij op de hoogte te zijn van de regels. Scholieren zijn namelijk voor veel werkgevers interessant, omdat voor bepaalde leeftijden een lager minimumloon geldt. Het inhuren van scholieren is echter wel aan regels gebonden.

Benieuwd wat de regels voor vakantiekrachten zijn? 

Er zijn een aantal regels voor het aanbieden van vakantiewerk aan scholieren en studenten. Deze regels zijn opgesteld door de overheid. Je moet als werkgever bijvoorbeeld letten op de leeftijd van vakantiekrachten, de aard van de werkzaamheden en de werk- en rusttijden. Wilt u meer weten over wat specifiek voor u geldt? Neem dan contact met ons op.

Wanneer is er sprake van een vakantiekracht?

De cao van de NBBU omschrijft een vakantiekracht als een scholier, student of andere studerende die in de vakantieperioden van onderwijsinstellingen tijdelijke werkzaamheden verricht.

Zet slim vakantiekrachten in en profiteer via Kei Uitzendbureau

Neemt de hoeveelheid werk bij u in de zomer toe? Dan bieden vakantiekrachten de perfecte uitkomst. Kei Uitzendbureau kan voor u in de vakantieperiode onder bepaalde voorwaarden een lagere kostprijs voor studenten hanteren.

Cao

Als uw bedrijf onder een cao valt, dan zoekt Kei Uitzendbureau voor u uit wat de voorwaarden zijn en wat het uurloon is.

Als uw bedrijf niet onder een cao valt, mag er zelf een loon worden vastgesteld, deze dient gelijkluidend te zijn (gelijkwaardig werk/gelijke beloning) en mag niet minder zijn dan het minimumloon van de betreffende leeftijdscategorie. Vergeet niet dat er altijd vakantietoeslag betaald moet worden.

Schoolverlaters zijn een uitzondering. Aangezien wij lid zijn van de NBBU geldt bij ons voor deze groep dat een percentage van 85% gehanteerd mag worden van het geldende loon bij de inlener. Het afgeleide loon dient minimaal gelijk te zijn aan het wettelijk minimumloon.

De voordelen van het inhuren van een vakantiekracht via Kei Uitzendbureau:

- Geen transitievergoeding
- Wij doen voor u de selectie
- U kunt scholieren aan uw bedrijf binden
- Alle administratieve handelingen worden uit handen genomen
- Lagere kostprijs bij vakantiekrachten
- Maximale flexibiliteit in de gehele vakantieperiode
- Groot aantal betrouwbare vakantiekrachten
- Wij zetten uw vacature gratis uit op meerdere platforms

Natuurlijk gaat het ook om het kostenplaatje. Juist in deze tijd. Wat is het verschil tussen een reguliere werknemer en een vakantiekracht via Kei Uitzendbureau? Neem contact met ons op en wij bekijken specifiek uw situatie.

WhatsApp: 033 - 711 0600