Vakantiekracht op payroll

Overzicht

Waarom vakantiekracht op de payroll?

30-05-2016 – De vakantieperiode betekent voor sommige bedrijven een piekperiode. Terwijl het personeel op vakantie gaat, moet het bedrijf zich draaiende zien te houden en staat het water soms aan de lippen. In deze situaties is het inschakelen van vakantiekrachten via een uitzendbureau met payrollconstructie een ideaal redmiddel.  

Wat is payroll?

Payrolling houdt in dat een payrollorganisatie het werkgeverschap juridisch overneemt van een organisatie. De organisatie werft en selecteert zelf de werknemers en vraagt een payrollaanbieder om hen in dienst te nemen. Kei Uitzendbureau is zo’n aanbieder. Zij verzorgen de complete administratie van werknemers en zorgen ervoor dat de werknemers tijdig hun salaris en loonspecificaties krijgen. 

Wat is het voordeel van een vakantiekracht op payroll?

Door de samenwerking aan te gaan met Kei Uitzendbureau kunnen bedrijven tijdens piekperiodes zich compleet focussen op hun bezetting en hebben zij geen omkijken naar de administratieve rompslomp die erbij komt kijken. De afspraken die zijn gemaakt conform het salaris van de werknemers blijven hetzelfde, net als toeslagen voor overwerk en onregelmatigheid. Daarnaast maakt Kei Uitzendbureau het arbeidscontract op en loopt de werkgever, tijdens ziekte van de werknemer, geen risico door met de payrollconstructie alleen de gewerkte uren uit te betalen.

Het voordeel van een uitzendbureau

Werknemers op de payroll plaatsen tijdens piekperiodes scheelt de werkgever veel tijd. Kei Uitzendbureau kan de werkgever niet alleen door middel van payroll ontlasten, maar kan ook tijdens de drukke dagen zorgen voor extra medewerkers. Kei Uitzendbureau beschikt over een oproeppool die de gehele zomervakantie flexibel inzetbaar zijn. 

Contact over payroll

Meer weten over onze payrollconstructie voor vakantiekrachten? Neem dan contact met ons op.

WhatsApp: 033 - 711 0600