Coronavirus heeft impact

Overzicht

Corona en werk

We zitten in een vreemde periode. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben een impact op ons allemaal. Maar de huidige situatie maakt ook dat de behoeften per bedrijf sterk verschillen. Sommige sectoren worden hard geraakt door de coronacrisis, terwijl andere sectoren juist drukker zijn dan ooit.

Kei Uitzendbureau merkt dat een deel van onze klanten een acute vraag naar operators ervaart door de coronacrisis. Maar bij sommige bedrijven is nieuw personeel nu even geen prioriteit, of zijn zij zelfs genoodzaakt afscheid te nemen van goed personeel.

Kei Uitzendbureau is ook in deze tijd een belangrijke schakel in de bemiddeling tussen bedrijven en personeel, want operators die door de coronacrisis hun baan verliezen, kunnen wij inzetten bij bedrijven die juist nu goede mensen nodig hebben.

Onderstaand het verhaal van Klaas Jan, een operator met VAPRO C, die wegens de coronacrisis zonder baan zit.

Klaas Jan is een man van 36 jaar met veel ambitie. Hij heeft altijd gedacht dat hij er door inzet, eigen initiatief en doorzettingsvermogen wel zou komen en dat hij wel de laatste zou zijn waar ze afscheid van zouden nemen, toch? Helaas gaat dat sinds we in de coronacrisis zitten niet meer op.

Met een VAPRO C-diploma op zak solliciteerde Klaas Jan in 2019 bij een gerenommeerd voedingsmiddelenbedrijf. Hij kreeg de baan en ondanks 60 km enkele reis ging hij met veel plezier naar zijn werk. Vijf ploegen, veel leren, fijne collega’s en een goed salaris. Er werd zelfs al gesproken over een contract voor onbepaalde tijd.

Gewapend met een intentieverklaring van de werkgever kon de droom van Klaas Jan en zijn vrouw eindelijk werkelijkheid worden. Een huis kopen. Hard werken en eigen initiatief… het loont. Dit was begin januari.

In maart zou zijn contract naar onbepaalde tijd gaan. Nog geen vuiltje aan de lucht, het leven lacht hem toe. Eind januari sloeg ook de corona toe in Italië. Vervolgens werd bekend dat de benodigde machines uit Italië niet zouden worden geleverd aan zijn werkgever.

Coronavirus in Nederland
Hierna kwam het coronavirus ook naar Nederland. Toen ging alles in een sneltreinvaart. Het sluiten van de horeca veranderde bij Klaas Jans werkgever ook het een en ander. Tijdelijke contracten werden niet meer verlengd en van veel uitzendkrachten werd afscheid genomen.

Wie had kunnen bedenken dat je met eigen initiatief, hard werken en een baan in de voedingsmiddelenindustrie nu zonder werk zou zitten? Niemand toch?

Helaas komt Kei Uitzendbureau in de praktijk verhalen als dat van Klaas Jan steeds vaker tegen. Wellicht herkent u dit verhaal en heeft u zelf ook onlangs personeel moeten laten gaan.

Samen staan we sterk!

Of u nu op zoek bent naar extra ondersteuning of helaas wegens de crisis afscheid moet nemen van huidig personeel. Wij denken graag met u mee.

Kei Uitzendbureau heeft momenteel meerdere operators beschikbaar, zowel voor tijdelijke klussen als voor vast. Wilt u persoonlijk op de hoogte blijven van ons actuele aanbod van beschikbare operators? Wij melden u graag aan voor onze personeelsupdates. Dan krijgt u de nieuwste kandidaten direct in uw mailbox.

Alvast nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande link voor een overzicht van ons huidige aanbod.

https://www.keiuitzendbureau.nl/personeel-gezocht

Wij denken graag met u mee!

Onze medewerkers zijn gewoon aan het werk en bereikbaar via telefoon, mail en onze socialmediakanalen. We helpen u graag bij het vinden van een geschikte kandidaat. Heeft u een vraag of ontvangt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op!

WhatsApp: 033 - 711 0600