Kies een vestiging:

Kei Uitzendbureau maakt werkprestaties meetbaar met een nieuwe personeelsmanagementtool

Team effort is meestal wel meetbaar. Maar hoe medewerkers op individueel niveau presteren, valt soms minder op. Onder klanten signaleerden we dan ook de behoefte aan inzicht in prestaties op individueel niveau. Daar zagen we een mooie uitdaging: een tool ontwikkelen die vertelt hoe teamleden werken. In de zomer van 2023 draaiden we onze eerste pilot.

Personeelsmanagementtool

Inzichten op maat 

Wat de tool precies meet, stellen we geheel op maat in. Van het aantal werkuren tot ziekmeldingen, werkhouding en taalvaardigheid: de criteria bepalen we samen met de klant. Deze krijgen vervolgens stuk voor stuk 1 tot en met 5 punten toegekend, op basis van informatie over de werknemer. De gegevens die een score bepalen, worden grotendeels geautomatiseerd verzameld. Daarnaast spreken we opdrachtgevers regelmatig over het functioneren en de voortgang van werknemers. Vormt een medewerker bijvoorbeeld een verbindende factor binnen de groep en toont hij veel initiatief? Dan is de kans groot dat hij 5 punten krijgt voor zijn werkhouding. 

 

De juiste persoon op de juiste plek

Het doel van deze inzichten: op basis van data een strategie bepalen of beslissingen nemen. Niet alleen met oog op het bedrijfssucces, maar ook in het belang van de medewerkers. Wat hebben zij nodig om vol zelfvertrouwen te presteren? De criteria waarop medewerkers een 3 scoren, behoeven niet zo snel aandacht. Maar een 1 of 2 geeft weer dat iemand misschien hulp nodig heeft of niet helemaal op zijn plek zit. En scoort iemand een 4 of 5, dan is hij wellicht klaar voor extra uitdagende taken of doorgroeimogelijkheden.

 

Concrete acties

De tool maakt het mogelijk om snel bij te sturen als iets niet goed gaat, maar ook om de productiviteit en het werkgeluk te verbeteren. Opdrachtgevers delen teams opnieuw in, kunnen mensen nóg beter op individueel niveau aansturen en succesvol plannen. 

 

Ook wij ondernemen op basis van deze inzichten actie. Soms kunnen we de conclusie trekken dat een werknemer ergens anders beter tot zijn recht komt of dat hij juist klaar is voor een volgende stap. Dan zoeken we samen naar een passende, nieuwe plek of doorgroeimogelijkheden. 

 

Soms is het een kwestie van nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Vallen de digivaardigheden van een medewerker tegen? Of heeft hij nieuwe ambities? Dan helpen we graag met trainings- of opleidingsmogelijkheden. 

 

Na enkele maanden was de tool al een groot succes. Binnen één bedrijf bevallen de inzichten zo goed dat ze de tool ook voor vaste medewerkers inzetten. De komende maanden implementeren we de tool binnen meer bedrijven. Daar kijken we naar uit!

Meld je aan voor de
Vacature alert