Kies een vestiging:
    Laden...

Vacatures in vakgebied Overheid

Overheidsmedewerker gezocht in Amersfoort, Apeldoorn en Harderwijk

Kei Uitzendbureau is voor zijn opdrachtgevers in de regio Amersfoort, Apeldoorn en Harderwijk regelmatig op zoek naar een overheidsmedewerker. Onze werkgevers zoeken naar zowel fulltime als parttime medewerkers. Zij zoeken zowel starters als meer ervaren kandidaten met een opleiding op mbo- of hbo-niveau.

Voorbeeldfuncties zijn: beleidsmedewerker, adviseur, juridisch medewerker, medewerker financiële administratie, persvoorlichter of controller.

Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de overheid een enorme diversiteit aan werk voor (gekwalificeerde) overheidsmedewerkers in de regio Midden-Nederland. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de overheid komt te werken? Je kunt dan denken aan gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries, Hoge Colleges van Staat, onderwijsinstellingen, regiokorpsen bij de Politie en Zelfstandige Bestuursorganen zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Binnen de overheid zijn er voor overheidsmedewerkers veel verschillende functies te bekleden. We hebben dan ook verschillende vacatures voor:

Beleidsmedewerkers: als beleidsmedewerker moet je een bestuurlijke antenne hebben: je moet kunnen inschatten hoe een bepaald voorstel zal worden ontvangen. De terreinen waarop een beleidsmedewerker actief kan zijn, variëren enorm: je kunt je bezighouden met milieuzaken, maar ook met veiligheid, beloning of ruimtelijke ordening.

Adviseurs: bij de overheid kom je veel interne en externe adviseurs tegen op het gebied van communicatie, personeelszaken, beleid, organisatie of jurisprudentie. Elke functie wordt weer anders ingevuld. Een algemene functieomschrijving bestaat daarom niet.

Juridisch medewerkers: bij de overheid werken veel juristen, en niet alleen bij het ministerie van Justitie en de rechterlijke macht. De werkzaamheden kunnen enorm uiteenlopen. Zo zijn sommigen bezig met het opstellen en aanscherpen van wetgeving (wetgevingsjuristen) of het adviseren van directies, terwijl anderen zich bezighouden met het juridisch toetsen van beleid of het leiden van een project.

Medewerkers (financiële) administratieve organisatie: deze medewerker ziet erop toe dat processen en handelingen verlopen volgens de administratieve regels. Hij zorgt ervoor dat een afdeling de juiste procedures volgt, bijvoorbeeld zogenoemde aanbestedingsprocedures. Ook adviseer je de directeuren over budgetten en werk je aan de begrotingsvoorbereiding.

Persvoorlichters: de persvoorlichter heeft als belangrijkste taak het leggen en onderhouden van contacten met de pers. Ook het schrijven van speeches voor de minister kan deel uitmaken van zijn takenpakket. Een persvoorlichter moet precies weten op welke manier bepaalde boodschappen en ontwikkelingen naar buiten toe moeten worden gecommuniceerd.

Controllers: de controller is het financiële geweten van de organisatie. Je hebt vaak een leidinggevende functie en adviseert de directie. Je bent verantwoordelijk voor de jaarrekening en de begroting. Er zijn controllers in vele soorten en maten, afhankelijk van de positie die zij innemen. Bij de rijksoverheid zijn de controllers vaak werkzaam bij de accountantsdiensten. Zij controleren de financiële processen zodat de afdeling een goedgekeurde accountantsverklaring kan laten zien. De controller toetst bovendien of de organisatie wel op verantwoorde wijze met de financiën en financiële regelgeving omgaat.

Systeembeheerders: de systeembeheerder zorgt ervoor dat de hardware en software in de organisatie goed functioneren. Jij moet er dus voor zorgen dat de automatiseringsprocessen naar behoren werken en dat eventuele nieuwe toepassingen beheersbaar zijn en onderhouden kunnen worden. Om jouw werk goed te kunnen uitvoeren heb je en onderhoud je regelmatig contacten met leveranciers.

Herken jij jezelf in een van bovenstaande profielen en wil jij graag werken als overheidsmedewerker? Bekijk dan hieronder het overzicht van onze huidige vacatures voor overheidsmedewerkers. Mocht je ideale baan hier niet tussen staan, schrijf je dan in voor onze vacaturealert. Via onze alert ontvang je dagelijks of wekelijks een overzicht van onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied. De ideale baan laat vast niet lang op zich wachten!

Meteen inschrijven? Dat kan natuurlijk ook. Vul je gegevens hier in en upload je cv. Wij nemen binnen enkele dagen contact met je op om de mogelijkheden met je te bespreken.

0 vacatures gevonden

Overheid
Zit jouw baan er niet bij? Meld je aan voor de vacature alert, of schrijf je bij ons in als werkzoekende.
office

Nooit meer een vacature missen? Schrijf je in voor onze vacature alert

ZIT JOUW BAAN ER NIET BIJ?

En zoek jij een kei leuke baan in de regio Amersfoort, Apeldoorn of Harderwijk? Bel mail of loop eens binnen bij één van onze vestigingen.

Meld je aan voor de
Vacature alert