Wat is een uitzendbureau?

Overzicht

Wat doet een uitzendbureau eigenlijk?

Altijd al willen weten wat een uitzendbureau eigenlijk doet? De meeste mensen hebben weleens van een uitzendbureau gehoord. Maar niet iedereen weet wat een uitzendbureau nou precies doet. Wat voor mensen werken er bij een uitzendbureau en wat doen zij daar eigenlijk de hele dag? In dit artikel leggen wij het je uit.

 

Wat is een uitzendbureau?

Kort gezegd bemiddelt een uitzendbureau tussen mensen die werk zoeken en bedrijven die mensen zoeken. Mensen die werk zoeken kunnen zich bij een uitzendbureau inschrijven als werkzoekende. Je bespreekt wat voor soort werk je zoekt, wat je werkervaring is en wat voor opleiding je hebt gedaan. Bedrijven kunnen bij het uitzendbureau een vacature plaatsen. Hierin staat wat voor functie zij beschikbaar hebben, wie ze daarvoor zoeken en waaraan deze persoon moet voldoen, maar ook wat het bedrijf te bieden heeft.

 

Wat voor mensen werken er bij een uitzendbureau?

Een intercedent van Kei Uitzendbureau aan het werkBij een uitzendbureau zijn er verschillende functies. De belangrijkste is die van intercedent. Een intercedent heeft een veelzijdig takenpakket. De intercedent zoekt naar mensen voor openstaande vacatures en naar een passende baan voor ingeschreven werkzoekenden. Daarnaast heeft hij/zij veel contact met de uitzendkrachten. Natuurlijk zijn er ook altijd allerlei administratieve taakjes, zoals het maken van een contract en het verwerken van ziekmeldingen. En als er iemand de vestiging binnenloopt die op zoek is naar een baan, dan neemt de intercedent natuurlijk ook even de tijd om kennis te maken.

Een intercedent lijkt een beetje op een recruiter. Recruitment is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van beide functies. Het grootste verschil is dat een recruiter vaak alleen voor een bepaald bedrijf mensen zoekt en een intercedent ook voor werkzoekenden op zoek gaat naar werk. Een uitzendkracht kan bij de intercedent altijd terecht met vragen.

 

Wat voor banen vind je bij het uitzendbureau?

Bij het uitzendbureau kun je terecht voor heel veel verschillende banen. Zo zijn er bijvoorbeeld fulltime banen of parttime banen, zijn er tijdelijke functies of vaste contracten en zijn er bijbanen en vakantiewerk. De banen bij het uitzendbureau zijn voor allerlei vakgebieden, zoals logistiek, productie en schoonmaakwerk, en opleidingsniveaus, van niet geschoold tot wo. Ben je een starter en nieuw op de arbeidsmarkt? Geen probleem! Ben je een ervaren leidinggevende op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ook dat is geen probleem! Ben je benieuwd wat voor vacatures wij bij Kei Uitzendbureau hebben? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

 

Wat kan een uitzendbureau voor jou als werkzoekende betekenen?

Een uitzendbureau heeft natuurlijk enorm veel kennis van de banenmarkt. Dat is voordelig voor jou als werkzoekende. Je kan bij het uitzendbureau jouw wensen en ambities aangeven en samen kunnen we kijken wat voor werk het beste bij jou past. Het uitzendbureau kan dan gericht op zoek gaan naar een passende baan voor jou. Weet je niet precies wat voor werk bij je past? Dan kun je via het uitzendbureau ook verschillende functies proberen, zodat je meer werkervaring opdoet en er voor jezelf achter kan komen wat voor werk bij je past.

Het inschrijven bij het uitzendbureau is gratis. Als je je wilt inschrijven bij het uitzendbureau als werkzoekende, is het handig om je cv en je ID mee te nemen. Bij Kei Uitzendbureau is het ook mogelijk om je profiel op onze website te laten plaatsen. Bedrijven die op zoek zijn naar personeel, kunnen zoeken in onze database en misschien zijn ze wel op zoek naar jou!

 

Op welke manier kan er gewerkt worden?

De werknemer kan bij het bedrijf komen werken op uitzendbasis. Dat betekent dat deze werknemer een uitzendkracht is. De uitzendkracht is bij het uitzendbureau in dienst en niet bij de werkgever. Het uitzendbureau betaalt dus het loon van de uitzendkracht.

De werknemer kan ook bij het bedrijf komen werken op basis van werving en selectie. Dit betekent dat de werknemer direct in dienst komt bij het bedrijf. Je werkgever is dus degene die je loon betaalt.

Of je bij het uitzendbureau of bij de werkgever in dienst komt, hangt af van de afspraken die het bedrijf met het uitzendbureau heeft gemaakt.

 

Wat kan een uitzendbureau voor een werkgever betekenen?

Tegenwoordig is het niet zo makkelijk meer om goed personeel te vinden. Een uitzendbureau kan daarbij helpen. Het uitzendbureau gaat langs bij het bedrijf om zo eens te kijken wat zij zoeken en wat voor bedrijf het is. Op basis daarvan kan een vacature worden opgesteld. Omdat het uitzendbureau precies weet wat het bedrijf zoekt en ook een grote database heeft van beschikbare kandidaten, kan het uitzendbureau zorgen voor de juiste match. Ook een vacature bij ons plaatsen? Dat kan!

WhatsApp: 033 - 711 0600